Hanya ada pada yang mahu.
Hanya peduli pada yang layak dan perlu.
Hanya cinta pada yang Satu.
14/8/14 - MAYAT seorang bayi perempuan yang cukup sifat dan masih bertali pusat ditemui di dalam sebuah longkang belakang deretan rumah teres kira-kira jam 9 pagi tadi di Taman Seri Sg Pelek,Sepang.Menurut Ketua Polis Daerah Sepang Asisten Komisioner Mohd Yusoff Awang berkata,mayat bayi yang dianggar dua kilogram itu telah dijumpai oleh penduduk di situ.Menurutnya lagi,hasil pemeriksaan awal ke atas mayat bayi yang berkulit cerah itu menemui kesan calar pada dahinya dipercayai terkena batu pada longkang.Mayat bayi itu telah dihantar ke Hospital Serdang untuk disiasat.*suami saya share pic & info ni dgn saya.. Sedih sgt tgk nasib si kecik ni.. Longkang akhirnya tmpt terakhir dia.. Xsanggup nk bayangkan betapa siksanya dia sewaktu dicampak di longkang ni dgn kepala dgn bdn terhentak dkt batu longkang itu.. Lepas tu mungkin lemas dgn air longkang yg kotor tu.. Allahuakbar..Semoga si perlaku dpt hidayah drpd Allah Taala..**Sakit pulak hati kita. Orang sekarang dah takde hati perut. Pembunuh!

14/8/14 - MAYAT seorang bayi perempuan yang cukup sifat dan masih bertali pusat ditemui di dalam sebuah longkang belakang deretan rumah teres kira-kira jam 9 pagi tadi di Taman Seri Sg Pelek,Sepang.Menurut Ketua Polis Daerah Sepang Asisten Komisioner Mohd Yusoff Awang berkata,mayat bayi yang dianggar dua kilogram itu telah dijumpai oleh penduduk di situ.Menurutnya lagi,hasil pemeriksaan awal ke atas mayat bayi yang berkulit cerah itu menemui kesan calar pada dahinya dipercayai terkena batu pada longkang.Mayat bayi itu telah dihantar ke Hospital Serdang untuk disiasat.

*suami saya share pic & info ni dgn saya.. Sedih sgt tgk nasib si kecik ni.. Longkang akhirnya tmpt terakhir dia.. Xsanggup nk bayangkan betapa siksanya dia sewaktu dicampak di longkang ni dgn kepala dgn bdn terhentak dkt batu longkang itu.. Lepas tu mungkin lemas dgn air longkang yg kotor tu.. Allahuakbar..
Semoga si perlaku dpt hidayah drpd Allah Taala..

**Sakit pulak hati kita. Orang sekarang dah takde hati perut. Pembunuh!



Selfie feeling angin bayu membawa diriku sepintas lalu ku mengenangkanmu. (at Lotus Desaru Beach Resort)

Selfie feeling angin bayu membawa diriku sepintas lalu ku mengenangkanmu. (at Lotus Desaru Beach Resort)





“If you want to be respected by others;
First, respect yourself.
Second, respect others.
Third, respect others.
Forth, respect others.
Next, respect others.
Then, respect others,
Last but not least, respect OTHERs.”

 —Respect is earned.



raneemwillshine:

8 years of siege.
51 days of war.
Thousands of martyrs,injured and displaced people.

It’s over.
 Al7amdulilah for everything that God has brought their way, he is all-knowing and he knew that in Gaza there are men who won’t die easily, there are women willing to sacrifice themselves for their children, and there are children who have the will to live. I pray that they are rewarded for their patience and for undergoing this struggle. May their martyrs rest in eternal peace, and may the  happiness and peace which has now dawned upon Gaza last forever, may this end be the start of a better beginning, for Palestine. May it live long and free.

 Let’s not forget the oppressed and those who are still suffering around the world, hearts and prayers are always with and for you.

raneemwillshine:

8 years of siege.
51 days of war.
Thousands of martyrs,injured and displaced people.

It’s over.
Al7amdulilah for everything that God has brought their way, he is all-knowing and he knew that in Gaza there are men who won’t die easily, there are women willing to sacrifice themselves for their children, and there are children who have the will to live. I pray that they are rewarded for their patience and for undergoing this struggle. May their martyrs rest in eternal peace, and may the happiness and peace which has now dawned upon Gaza last forever, may this end be the start of a better beginning, for Palestine. May it live long and free.

Let’s not forget the oppressed and those who are still suffering around the world, hearts and prayers are always with and for you.

(via lulumimo)



“Maaf itu mudah.
Lupa itu payah.”

 —

Dan kalau kita minta orang yang terluka atau kecewa sebutkan semula apa yang dikecewakan, apa yang tidak dipuaskan hati sangat; mungkin dia juga tak boleh sebut semua.
Tak teringat pun.
Tapi lukanya, ADA.

Mungkin benar, luka kecewa dan sakit hati, perlu lebih masa untuk sembuh.

Contoh kalau ada orang tampar muka kita pada sebab yang bodoh, dan tak minta maaf pada kita? Sakit hati kita mudah hilang tak?



Chorus:
Dari Dia kita datang
Dari Dia kita pergi
Ada bulan ada bintang
Dan juga matahari
Ada malam ada siang
Ada gelap ada terang
Ada kasih ada sayang
Sampai masa kita pulang

Yang lima yang enam
Yang di luar dan yang di dalam
Yang memberi salam
Dan yang menghulur tangan
Yang menyambut salam dengan penuh senyuman
Yang di dalam hati tersirat seribu jawapan
Seluas-luas lautan
Setitik pun belum tentu lagi
Dunia luas terbentang
Kita masih lagi mencari
Yang kita ingat jauh
Sudah semakin dekat
Yang kita ingat tinggi
Sudah semakin rendah
Awal dan akhir yang selama ini kita menunggu
Sekarang masanya sudah semakin hampir

Chorus

Ku imbas kembali sepanjang perjalanan
Ku cuba renungi setiap perbuatan
Ku tunduk malu, malu aku memikirkan
Pahala dan dosa yang tak dapat aku bezakan
Ku cuba berlari, lari dari realiti
Seperti ada tali yang menarik ku kembali
Aku masih tak faham masih jugak tak mengerti
Masih mencari-cari siapakah diriku ini
Ku tanya pada hati moga diberi jawapan
Tapi ada dua suara yang sering kedengaran
Yang satu kata iya yang satu kata bukan
Kadangkala akal dan hati pun tak sehaluan
Namun ku tetap mencari dan juga terus berjalan
Selagi ada matahari dan selagi ada bulan
Selagi aku belum mengenal diri ini yang sebenar
Mana mungkin aku dapat mengenal Tuhan

Chorus

Allahummaj’al fi qolbi nuuraa
Wa fi asobi nuuraa
Wa fi lisani nuuraa
Waj’al fi nafsi nuuraa
Waj’al lii yau maliqo ika nuuraa

Chorus

Tunjukkanlah jalan terang
Tunjukkanlah jalan pulang
Agar tidak kesesatan
Dalam titian dan harapan
Tujuh puluh tiga pintu
Tujuh puluh tiga jalan
72 kesesatan
Hanya satu kebenaran



Bukan senang nak tenangkan bebudak ni tangkap group photo. 
*Berpeluh ketiak jugaklah. Hahahaha! 😅

#throwback #ghindupuleniii

Bukan senang nak tenangkan bebudak ni tangkap group photo.
*Berpeluh ketiak jugaklah. Hahahaha! 😅

#throwback #ghindupuleniii



Cenyum!

#anakanakmamazigha #damiyya #throwback

Cenyum!

#anakanakmamazigha #damiyya #throwback



Hai Sunday Blues!
Eh, mana ada banyak keje nii, sikit jeee. 😲😰😷😵😥

*Jemput semangat! 😎 (at Hiway Matra Consult)

Hai Sunday Blues!
Eh, mana ada banyak keje nii, sikit jeee. 😲😰😷😵😥

*Jemput semangat! 😎 (at Hiway Matra Consult)