Hanya ada pada yang mahu.
Hanya peduli pada yang layak dan perlu.
Hanya cinta pada yang Satu.
“Sebisa mungkin,
belajarlah dari kesalahan orang lain,
agar hidup Anda lebih banyak benarnya
daripada salahnya.”

 —Mario Teguh (via marioteguh)



Finally! Just met one of my besties; Jannah!
Happy to the max! 😍
And we had a very sweet mini reunion. Thank you Suhaimi sebab belanja your exclassmates. Mucho gracias!

Jannah— We are used to be classmates. So did her future husband, Pijul. Selamat bersibuk-sibuk maneh maneh. Love both of you. Jumpa nanti on your BIG day! LOVES LOVES.



Sketsa Cinta #1
  • <b> A:</b> Awak, kalau lah kan ditakdirkan kan, masa saya nak bersalin tu, ada masalah.<p><b>B:</b> Masalah apa?<p><b>A:</b> Tatau lah. Tapi konon macam ada komplikasi lah. Pastu doctor tanya awak, perlu selamatkan salah satu je. Baby or mom. Awak decide pilih sapa?<p><b>B:</b> Oh. Mana tau, saya kena ada dalam situasi tu dulu.<p><b>A:</b> Ala, bayangkan lah. Kalau ni. Kalau.<p><b>B:</b> Em. Ok. Saya pilih anaklah doktor. Ibu boleh diganti.<p><b></b> **Ambui. Mintak bergaduh betul bergurau. =.='<p><b></b> **Macam anak takleh dapat lain nanti-nanti.<p>


Hello pancake & scramble egg!
#myfav



Sampai satu masa.
Kita sudah tidak mahu apa-apa.
Cuma mahu rasa tenang senang bahagia saja.

Sampai satu masa.
Kita sudah tidak mahu apa-apa.
Cuma mahu rasa tenang senang bahagia saja.



That I am not able to join this mini gathering or so called BFF reunion due to limited AL left— Sangat sedih okk. Sobs!

Girls,
The loves that we’ve shared through years.
The memories that never faded.
The friends who always in hearts yet so far in kilometres.
The lovely angels of my life.
Always be my second family.

Adeeb, lekas lekas punya rezeki bekerja.
Anyot, kurangkan membebel.
Asha, maintain ayu.
Jannah, jumpa nanti time wedding.
Nadia, take care @ Japan.
Sue, take a good care of yourself and our 2nd junior babyyy.

Semoga Allah SWT lindungi kalian.
Semoga kasih sayang kita sentiasa bertebaran sesama kita sehingga dan selepas dijemput kematian.

Peluk cium dari kejauhan;
Zigha.

*yang mampu dapat live update & share selfie through whatsapp je during meet up uols.


#DBKL Sitaan Rampasan Issue.

Assalamualaikum w.b.t.
Today, 23th September 2014, Tuesday—

Seriously, video yang tersebar tu, sedikit menyayat hati. And serious, dah macam WWF. Sedih. On top of that, DBKL is trending today.

Entahla, kita tak ada di situ, taktau macamana gaya peniaga kecil ni diperlakukan.
Tapi, kalau caranya elok, takkan sampai berkecai barai berantak sepah barang-barang meniaga atas jalan?
Kalau caranya berhemah, mungkin tak mengundang luapnya marah.

Mungkin juga sabar masing-masing betul-betul dah sampai tahap limitasi ujian.
Kita sama kita, sama manusia, besar mana pun kuasa, jangan biadap. Jangan provok. Jangan menghina sesama.
Kita bukan tak ada generasi yang mungkin bakal diperzalimkan dek orang kerana kekhilafan kita yang tak dapat diundurkan. Beringat, orang kata. Jangan kita dah jadi mak bapak esok, terpaksa menanggung sedih hiba bila anak dikejamkan dek orang.



“Sudah namanya ibu,
Disuruh jangan bimbangkan kita pun, reti dia endah?”

 —Naluri.



Bai Digi.
Awak dah terlalu selalu menyakitkan hati dan poket saya.

I unfollow youu.
#sigemukkuningdahkurus

Bai Digi.
Awak dah terlalu selalu menyakitkan hati dan poket saya.

I unfollow youu.
#sigemukkuningdahkurus



Bulan 10 &amp; 11 &#8212; 
Bulan-bulan meghiah keluarga Pak Mael.

Sekarang baru 5 orang anak sedara. Daripada 5, 4 orang berkelompok berasak-asak keluar bulan 10&#160;11. Hahaha! Danish je 10/3.

*Sok sok kalau bertambah lagi, setting kasi bulan lain ok. Kalau tak, teruk Mama Zira kena paw. Hahahaha!

#birthdates #anakanakmamazigha

Bulan 10 & 11 —
Bulan-bulan meghiah keluarga Pak Mael.

Sekarang baru 5 orang anak sedara. Daripada 5, 4 orang berkelompok berasak-asak keluar bulan 10 11. Hahaha! Danish je 10/3.

*Sok sok kalau bertambah lagi, setting kasi bulan lain ok. Kalau tak, teruk Mama Zira kena paw. Hahahaha!

#birthdates #anakanakmamazigha